Ywein Van den Brande

Ywein Van den Brande

Ywein Van den Brande is geselecteerd als één van de leidinggevende advocaten in Internet, e-Commerce & Data Protection Law door Who’s Who Legal, de Officiële Research Partner van de International Bar Association.

Crealaw is het geesteskind van Ywein Van den Brande (°1977). Hij studeerde rechten, informatica en economie te Leuven (K.U. Leuven en GroepT), Rouen (Université de Rouen, Frankrijk) en Los Angeles (U.C.L.A., USA).

Ywein begon zijn loopbaan bij Peeters Advocaten-Avocats, een advocatenkantoor gelieerd aan Ernst & Young (2000-2001). Daarna vervoegde hij de cel technologie en intellectuele eigendom bij het kantoor Schuermans & Schuermans (2002-2007). Hij onderbrak deze ervaring tijdelijk om een LL.M. te behalen aan U.C.L.A. en werkervaring op te doen bij Mitchell Silberberg & Knupp (Los Angeles, USA, 2003-2004). In 2007 was hij stichtend vennoot van het advocatenkantoor De Bandt (2007-2010).

Met zijn dubbele achtergrond als advocaat en informaticus heeft Ywein zich toegelegd op informaticarecht en intellectuele eigendomsrechten. Hij is actief binnen de vrije softwarebeweging en is lid van de kernredactie van de International Free and Open Source Software Law Review. Hij is tevens lid van werkgroepen rond informatie architectuur en gebruiksvriendelijkheid. Ywein publiceerde verschillende juridische bijdragen over recht en technologie en spreekt regelmatig op studiedagen. Hij is gastspreker aan de GroepT.