top of page

Het praktijkboek Cloud contracten 

Ywein Van den Brande
editie 2013

Software as a service, platform as a service, infrastructure as a service: SaaS, PaaS en IaaS zijn allemaal vormen van cloud computing. Waar bij SaaS eerder de nadruk ligt op het licentie-aspect op de software, wordt bij PaaS de hosting en dienstverlening belangrijker, en komt er bij IaaS nog het aspect infrastructuur bij. Strikte grenzen zijn er echter niet en het heeft juridisch dan ook geen zin om ze te onderscheiden. We bekijken ze best als cloudcontracten.

Waar gewone software licentiecontracten en software ontwikkelingscontracten vaak hard onderhandeld worden, worden cloudcontracten meestal gepresenteerd als toetredingscontracten. Vanuit het standpunt van de leverancier is het begrijpelijk dat ze liever zijn voorwaarden oplegt dan het contract met de klant te onderhandelen. Maar voor klanten ligt dit toch gevoeliger. En dat is zeker het geval wanneer de cloudapplicatie voor de klant kritisch is.

Deze gids is een waardevolle basis voor iedereen die in contact komt met toepassingen in de cloud.

Paperback € 50
E-book  € 30
Het Praktijkboek Informaticarecht 3

Wilt u 1 of meerdere boeken bestellen? Klik 'Bestellen' en vermeld uw keuze en aantal van boeken, en facturatiegegevens. Bedankt!

Gratis verzending van paperbacks en e-books via e-mail. Zodra wij uw bestelling ontvangen, contacteren wij u voor de verzending van het boek. De factuur ontvangt u met het boek.

bottom of page