top of page

Wie is crealaw?

Crealaw is het geesteskind van Ywein Van den Brande (°1977). Ywein studeerde rechten, informatica en economie in Leuven (K.U. Leuven en Groep T), Rouen (Université de Rouen, Frankrijk) en Los Angeles (U.C.L.A., USA).

Met dubbele achtergrond als advocaat en informaticus is Ywein expert in ICT-recht en intellectuele eigendom. Hij adviseert zowel gevestigde als start-up technologiebedrijven over bijvoorbeeld het beschermen en overdragen van intellectuele eigendom, contracten, outsourcing, outplacement en rechtszaken.

 

Ywein is een actief lid van Free Software Foundation Europe en adviseur voor internationale open source communities. Hij schrijft voor International Free and Open Source Software Law Reviewpubliceerde verschillende juridische bijdragen over recht en technologie, en spreekt regelmatig op conferenties. Hij is gastspreker bij Groep T.

 

Zijn loopbaan startte bij Peeters Advocaten-Avocats, verbonden aan EY (2000-2001). Daarna vervoegde hij de cel technologie & intellectuele eigendom bij Schuermans & Schuermans (2002-2007). Hij onderbrak deze ervaring om een LL.M. (master of laws) te behalen aan U.C.L.A. en ervaring op te doen bij Mitchell Silberberg & Knupp (L.A., USA, 2003-2004). In 2007 was hij stichtend vennoot van het advocatenkantoor De Bandt (2007-2010).

Ywein Van den Brande is geselecteerd als één van de leidinggevende advocaten in Internet, e-Commerce & Data Protection Law door Who's Who Legal, de officiële research partner van de International Bar Association.

Ywein Van den Brande is geselecteerd als één van de leidinggevende advocaten in Internet, e-Commerce & Data Protection Law door Who's Who Legal, de Officiële Research Partner van de International Bar Association.
bottom of page